Met elkaar kom je verder

Sija en Gertie werken met elkaar aan Me Lab. Want met elkaar kom je verder.

Steuntje in de rug

Door de wind en de regen kan ik mijn ogen bijna niet meer openhouden. Het stormt, het is nog donker en ik ren samen met een vriendin ons rondje op een koude decemberochtend. Het is ons wekelijks rondje hardlopen en die slaan we het liefst niet over. Want we genieten er samen eigenlijk altijd van. Zo’n 10 jaar geleden had ik hard gelachen als iemand mij dit zou hebben gezegd. Maar doordat ik elke week samen met een vriendin ren, is het gewoon gezellig geworden en komen we allebei hiervoor van de bank af. Ook in hondenweer. Dus voor dit wekelijkse hardlooprondje heb ik haar echt nodig. We motiveren elkaar. En dat is fijn, want met elkaar kom je verder!

Zet je persoonlijke ontwikkeling in je agenda?

Zeker als het gaat om activiteiten die wel goed voor je zijn maar waar je niet altijd direct zin in hebt, is een stok achter de deur fijn. Zoals in de storm of kou gaan hardlopen.
Zo is het misschien ook niet je eerste keuze om je vrije tijd te besteden aan het nadenken over je persoonlijke ontwikkeling. Doe jij dat wel regelmatig?
Super! Maar oh zo begrijpelijk als het voor jou erbij inschiet. Want de dagen zitten vaak al zo vol met werk, activiteiten en afleidingen… En als je er dan geen momentje in je agenda voor vrijhoudt, dan is de week voor je het weet alweer voorbij. Heel herkenbaar, ook voor ons. Samen aan iets beginnen, kan dan heel fijn zijn. Het geeft meer plezier dan alleen en het zorgt er natuurlijk ook voor dat je het makkelijker kunt blijven volhouden.

Persoonlijke ontwikkeling hoeft niet alleen

In coronatijd wilden Gertie en ik allebei onze talenten op een andere wijze gaan inzetten. Maar hoe? En wat dan precies? We begonnen samen te praten over onze persoonlijke en professionele ontwikkeling. Al bellend ontstonden zo onze natuurlijke momentjes in de week voor persoonlijke ontwikkeling. En die leidden weer tot Me Lab.
Op een ontspannende en gezellige manier tot leuke inzichten komen. Dat kan echt! Bij ons werden de gesprekken met elkaar steeds langer. Persoonlijke ontwikkeling werd leuk. En nu zetten we samen dat plezier in en combineren dat met een dosis nieuwsgierigheid, talenten en creativiteit voor Me Lab. En maken we nu zelf programma’s voor persoonlijke ontwikkeling, voor jezelf en met elkaar.

Met elkaar kom je verder

Als je iets samen doet, heb je niet alleen een sparringpartner maar ook een stok achter de deur. Het weer maakt ineens niet meer zo uit, want je lacht samen de storm gewoon weg. En dromen over iets anders worden ineens ook concreet als je het hardop tegen iemand zegt. Kortom, samen geeft motivatie – en met elkaar kom je gewoon verder.
Daarom geloven wij dat als je een stap wilt zetten, je dat echt niet alleen hoeft te doen. Sterker nog, dat kan heel goed samen met anderen! Ook als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling! Niet voor niets zijn onze Me Lab programma’s voor jezelf en met elkaar. Lijkt jou dit ook wat? Kijk dan eens naar onze programma’s Gangmakers® en Sterrenstof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *