Een lot uit de loterij

Een lot uit de loterij trekken die je niet wil winnen: borstkanker

Ja, ik ben 1 van de 7 vrouwen die de diagnose borstkanker heeft gekregen. Een lot uit de loterij die ik nou net niet wilde winnen. Maar in dit geval had ik helemaal niets te willen. Van de een op andere dag zat ik in de foute film.

Wat mij het meest geraakt heeft was dat het hebben van een ziekte zo eenzaam aanvoelt. Ik ben de enige reiziger van deze reis. Alleen onder de MRI, alleen naar de operatiekamer, alleen de bestraling. Je ligt in je eentje te wachten op alles wat er op je af komt. En dat is nogal wat.

Steun.. zo belangrijk

De kracht van liefde heb ik gelukkig om me heen ervaren. Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen als ik denk aan alle lieve berichten, kaarten, bloemen enzovoort die ik heb gekregen. Zo enorm belangrijk. En alleen al die kleine kattenbelletjes.. zo fijn.

Vriendinnen om me heen die zelf ook borstkanker hebben gehad, hebben me ook enorm geholpen. Hun adviezen waren zo gepast. Ook al zijn we allemaal anderen persoonlijkheden, het heeft mij heel veel goeds gedaan.

Vanzelfsprekendheid van een oneindige toekomst is weg

Na een operatie en bestraling ben ik nu kankervrij. Maar de vanzelfsprekendheid van een oneindige toekomst is weg. Maar of ik dat nu zo erg vind? Ik heb tijdens mijn ziekteperiode nog meer geleerd om in het nu te leven. En vooral te aanvaarden wat er op je af komt omdat het vechten alleen maar onnodige energie kost. Emoties laten gaan want mijzelf groothouden… dat ging sowieso niet. De innige band met mijn kinderen en mijn man is er ook alleen maar door versterkt, omdat we er ook zijn voor elkaar als het niet goed gaat.
Daar ben ik enorm dankbaar voor om het zo te mogen ervaren. Al met al ruil ik mijn ziekte natuurlijk graag in maar het heeft me ook verrijkt. Herken jij deze situatie?

Ambities en dromen naleven ondanks je ziekte

Mijn ziekte gaf me ook een extra motivatie om verder te gaan met het ontwikkelen van Me Lab. Dat heb ik samen met Gertie opgericht en wordt een mooi platform voor persoonlijke groei. Want we blijven erin geloven dat je altijd jezelf kan blijven ontwikkelen. En dat je juist ook door het hebben van een ziekte persoonlijk groeit. Weliswaar moet je je ambities en dromen misschien herijken maar er is nog zoveel mogelijk. Of misschien kost het je tijd om voor jezelf uit te zoeken waar jij in gegroeid bent en wat jij nu of in jouw toekomst wilt betekenen, na jouw ziekteperiode of met een chronische ziekte. Vandaar dat we speciaal hiervoor een programma aan het ontwikkelen zijn: Sterrenstof.

Heb jij ook een lot uit de loterij gewonnen?

Ik ben heel benieuwd naar wat jij nodig had na jouw diagnose of ziekte, als het gaat om je werk, je ontwikkeling of om weer mee te doen in de samenleving. Wat hielp jou? Of welk zetje had jou geholpen? Of.. kon jij misschien jouw lot uit de loterij inzetten voor iets dat jou nu extra raakt? Stuur me gerust een mailtje  [email protected] of laat het hieronder weten. Ik kijk ernaar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *